Inbound & Outboundista viis

on

Markkinoinnissa ja myynnissä kaiken keskiössä on oltava ihminen ja heidän palveleminen. Siihen tehtävään mitä hänelle on uskottu tai mihin hän pyrkii. Liiketoiminnan tavoitteet ja tarkoitus määrittelee tekemisen suunnan. Teknologian ja datan hyödyntäminen parantaa kohtaamisia ja mahdollistaa ihmisten palvelemisen paremmin. Edellyttää tietenkin, että tekijöillä on asiakasymmärrystä (dataa) ja tekemisen filosofia kulminoituu asiakkaisiin ja arvontuottoon ymmärryksen avulla. Prosessit ja organisaatiomallit kannattaa luoda sitten näihin pääperiaatteisiin.

Viimeaikoina on ollut paljon puhetta (kiistelyä) outbound vs. Inbound paremmuudesta. Ja varmaan jatkuu vielä jonkin aikaa. Tämä kannattaa lopettaa heti ja keskittyä vaikka tekemiseen ja opiskeluun! Voiton vie se, joka saa asiakkaan huomion muutettua ostamiseksi, sitoutumiseksi ja suosittelemiseksi. Tehden sen aina vaan uudelleen ja uudelleen. Mielellään vielä kustannustehokkaasti ja skaalautuvasti. Tätähän kaikki yrityksissä haluavat.

Silmiini osui joku aika sitten sosiaalisessa mediassa eteeni hyvä juttu markkinoinnista, myynnistä ja digitalisaatiosta. Siinä pohdittiin sitä mikä on itse asiassa muuttunut, kun puhumme vaikka ostokäyttäytymisen tai myynnin muutoksesta digiajassa. Niinkuin tiedämme lähes kaikki on muuttunut ja muuttuu yhä enemmän digitalisaation alla. Mieleeni jäi seuraavaa, joka suurin piirtein jotenkin meni näin: taito on olla ihmisten tuntija, jotta asiakaskokemus ja myyntikohtaaminen saa arvoisensa tunnustuksen. Muutosten alla tämä on ja pysyy mutta nyt siihen on olemassa paremmat edellytykset kuin koskaan aikaisemmin.

Yritykset tarvitsevat mm. digitalisaatiota, markkinointia ja arvolähtöistä otetta ihan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin. Valtarakenteet ostajan ja myyjien välillä ovat kertakaikkiaan muuttuneet. Tämän vuoksi meiltä ja yrityksiltä odotetaan tänäpäivänä todella paljon enemmän, kuin osaamme arvata. Helppoa keinoa tähän ei valitettavasti ole olemassa. Tämä vaatii yhteisen vision ja isoja panostuksia kaikilla osa-alueilla. Voidaan jopa todeta, että muutokset tulevat vaatimaan paljon. Aloita datan kerääminen ja jalosta se toiminnaksi kohtaamisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *