Liiketoimintajohdettu sisältöstrategia

on

Sisältöstrategian merkitys ja tarkoitus on ohjata yrityksen markkinointia ja brändiä kulkeutumaan asiakkaiden ja sidosryhmien mieleen ja saada ne toimimaan halutulla tavalla. Tuoda lisää rahaa sekä jakaa ja kertoa eteenpäin hyviä kokemuksia ja sisältöjä. Oleellista tässä kaikessa on silti asiakaslähtöisyys. Ennen sisältöstrategian tekemistä on tunnistettava vahva identiteetti, joka pohjautuu liiketoiminnan tarkoitukseen, brändin ytimeen sekä liiketoimintamalliin.

Miten sisältöstrategiaa kannattaa lähteä luomaan yrityksellesi? Pyydä vähintään mukaan liiketoiminnasta vastaavat henkilöt yhdessä markkinoinnin ja myynnin kanssa saman pöydän ääreen ideoimaan ja määrittelemään liiketoiminnan ja brändin kannalta kaikkein tärkeimmät sisältöteemat ja kohtaamispisteet. Ne teemat, joilla liiketoiminnan avulla haluatte valloittaa asiakkaidenne sydämet. Sisältöstrategia ohjaa markkinointia varmistamaan liiketoiminnan tavoitteeseen pääsemisen ja halutun brändimielikuvan ylläpidon. Sisältöstrategia tehdään näkyväksi kysymysten kenelle, mitä, miten ja missä avulla. Sisältöstrategia sanoittaa sen, miten yritys tai vaikka yksilöt haluavat palvella tiedon ja/tai viihteen avulla kohderyhmäänsä eri kanavissa ja millä tyylilä. Sisältöstrategiaa luodessa tulee kiinnittää huomio arvontuotantoon ja oman liiketoiminnan kannalta tärkeimpiin sisältöihin, joilla on merkitystä liiketoiminnan kasvun saavuttamisessa sekä asiakkaiden tarpeiden ratkaisijana. Sisältöjen täytyy vastata asiakkaiden tarpeeseen ja tukea heidän tavoitteitaan. Onnistuakseen sisältöstrategian luomisessa vaaditaan asiakasymmärrystä ja ulkoa sisäänpäin ajattelua. Hae vastauksia missä busineksessa toimit ja miten siellä olevia asiakkaita täytyy palvella, jotta he menestyisivät omassa liiketoiminnassa.

Sisältöstrategiaa lähdetään jalkauttamaan sisältömarkkinnoin keinoin niissä tärkeimmissä kohtaamispiteissä, joissa kohderyhmäsi on. Vaikka sisältöstrategia on liiketoimintajohdettu osastrategia, on sen menestys kiinni asiakkaan kokemasta laatutasosta. Sisältömarkkinointi on asiakkaan auttamista ja valitettavasti asiakastasi ei kiinnosta kuinka hyvä sinä olet, vaan kuinka arvokas sinä olet hänelle. Älä siis kerro että meillä on, vaan kerro miksi, miten, kuinka, milloin jne…

Kuinka usein puhelinmyyjä on onnistunut soittamaan sinulle kun a) Olet juuri harkinnut ko. asian hankintaa b) Olet kiinnostunut aihealueen sisällöstä c) Olet odottanut valmiina yhteydenottoa

Jotta totuus ei jää hämäränpeittoon on sanottava muutama asia asiakkaiden ostokäyttäytymisestä. Myös niin sanotussa B2B liiketoiminnassa ollaan huomattu verkon ylivoimaisuus ja se, että ostoprosessi alkaa verkosta. Ostoimpulssi syntyy myös verkkosisältöjen myötävaikutuksella. Tiedon ja viihteen sisältöjen määrää kasvaa megalomaanisesti. Kasvun seurauksena kohderyhmän tavoittaminen vaikeutuu, mutta ei mahdottamaksi. Erottautuminen vaatii luovuutta, digitalisoimista, analytiikkaa ja pitkäjänteisyyttä sekä asiakaslähtöisen näkökulman. Ja tietysti dokumentoidun sisältöstrategian.

P.s. Päivitä sisältöstrategiaasi analytiikan tulosten mukaan, älä omista lähtökohdistasi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *